ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ-DIVING

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ-DIVING

Η θάλασσα της Αλοννήσου, μία θάλασσα εμπειριών! Στο μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Μεσογείου η χλωρίδα και η πανίδα εντυπωσιάζουν δημιουργώντας την αίσθηση πως το φυσικό περιβάλλον παραμένει ανέγγιχτο και αναλλοίωτο στο πέρασμα των αιώνων.

Η προτίμηση της μεσογειακής φώκιας Μονάχους - Μονάχους καθώς και των άλλων σπανίων ειδών του μοναδικού οικοσυστήματος των Β Σποράδων αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Το απαράμιλλο φυσικό κάλλος ενώνεται με τους υποβρύχιους μύθους και θρύλους. Ο θαλάσσιος χώρος βρίθει από ναυάγια μεγάλης ιστορικής αξίας, άλλα του 4ου και 5ου αιώνα π.Χ. , άλλα βυζαντινά. Από το 2011 το Θαλάσσιο Πάρκο είναι επισκέψιμο στους φίλους της κατάδυσης.

Επίσης από τον Αύγουστο του 2020 Το πρώτο υποθαλάσσιο μουσείο στην Ελλάδα άνοιξε τις πύλες του για το κοινό και τους λάτρεις του καταδυτικού τουρισμού, και θα μπορούν να το επισκεφθούν, με εξοπλισμό κατάδυσης, πιστοποιημένοι δύτες δεύτερου επιπέδου. Οι τυχεροί επισκέπτες του θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν από κοντά το αρχαίο ναυάγιο της Περιστέρας, το αρχαιότερο επισκέψιμο ναυάγιο στον κόσμο.